JJ Nitro

Centras
Noua Pagina CENTRAS arrow Parteneri arrow Federatia Europeana de Mentoring - WOMENTOR
Thursday, 19 July 2018
Federatia Europeana de Mentoring - WOMENTOR PDF Imprimare E-mail

Scopul proiectului

Obiectivul acestui proiect este constituirea unei retele de competente care sa asigure o mai buna cunoastere in domeniul promovarii fetelor prin strangerea de informatii si bune practici diverse.

Prin acest proiect se intentioneaza sa se realizeze legaturi intre, pe de o parte “infrastructurile si servicii destinate fetelor”, iar pe de alta parte mentorii si factorii de decizie, sa promoveze schimbul de abordari metodologice si experiente practice, precum si de a realiza o structura prin care reteaua sa promoveze fetele si tinerele femei. In plus, proiectul va oferi o privire de ansamblu asupra facilitatilor existente pentru promovarea fetelor si tinerelor femei, inclusiv activitati de mentorat (internet- baza de date).

Reteaua sprijina lucrul in retea a organizatiilor si indivizilor, in special a mentorilor care lucreaza in domeniul promovarii fetelor prin:

Ateliere (workshop)

Atelierele se concentreaza pe teme importante referitoare la promovarea fetelor si totodata constituie un forum prin care fiecare isi poate prezenta preocuparile, se pot elabora programe comune precum si structurile necesare implementarii acestora.

In cadrul atelierelor se vor putea colecta date si informatii cu privire la situatia privind promovarea fetelor si tinerelor femei in tarile respective. De asemenea, se va putea dobandi o imagine cu privire la mediul de lucru, organizatiile cu caracteristicile lor si nevoile persoanelor pentru care lucreaza. In egala masura se vor putea obtine concluzii utile pentru posibile imbunatatiri.

Comunicare virtuala si baza de date

Proiectul utilizeaza o tehnologie moderna pentru o comunicare interactiva cu privire la promovarea fetelor si tinerelor femei, beneficiind de facilitatile de forum oferite de internet.

Portalul de internet www.womentor.eu permite fetelor, mentorilor, expertilor, politicienilor si liderilor de opinie sa discute si sa acceseze informatiile din interviuri, ateliere, analize, cercetari, rapoarte si continutul site-ului (blog, s.a.).

Participantii nu numai ca pot sa acceseze  continutul audio/ video al site-ului, dar isi pot prezenta chiat propriile productii multi-media.

Produsele realizate in cadrul atelierelor vor fi prezentate pe internet sub forma audio si video. Organizatiile din domeniul promovarii fetelor si tinerelor femei au oportunitatea de a se prezenta pe acest website.

 Organizarea unei conferinte internationale

Opiniile individuale si rezultatele mentionate mai sus vor fi postate pe site, vor fi disponibile pentru toti participantii si vor constitui o baza de discutii pentru conferinta internationala din octombrie 2008 de infiintare a unei federatii europene care va facilita transferul de know-how si care va incheia proiectul.

In afara de clarificarea aspectelor organizationale, vor fi discutate conditiile de functionare a retelei precum si metodele de lucru cu fetele. 


Infiintarea “Federatiei europene a mentorilor pentru fete si tinere femei”

Infiintarea unei federatii europene inseamna crearea unui instrument valabil pentru continuarea cooperarii si schimbului international. Prin grupuri de reflectie cu privire la experienta practica, precum si grupuri de discutie cu privire la aspecte conceptuale si noi metode de invatare, se urmareste intarirea capacitatii organizatiilor implicate si sustinerea continua a imbunatatirii calitatii suportului pentru fete si tinere femei dezavantajate.


Relatii publice

Rezultatele atelierelor, cu deosebire cercetarea realizata in tarile participante cu privire la sistemele de promovare a fetelor si tinerelor femei si sugestiile de imbunatatire facute, vor fi disponibile catre publicul larg.


Pagina web: www.womentor.eu
 
< Precedent   Urmator >