JJ Nitro

Centras
Noua Pagina CENTRAS
Thursday, 19 July 2018
Urmeaza voluntarii! Lasa-ti urmele în comunitatea ta! PDF Imprimare E-mail
    
                                                                  
2 – 21 octombrie 2009
   
Cluj-Napoca – Sibiu – Braşov – Constanţa – Bacău – Iaşi – Satu Mare - Oradea – Simeria – Reşiţa – Vlădeşti – Slatina – Craiova – BucureştiUrmează voluntarii! Lasă-ţi
urmele în comunitatea ta!
 

Ludoteca din comuna Independenta

 

 

Centrul de Voluntariat Constanţa, departament al Centrului Regional de Resurse pentru ONG-CENTRAS Constanţa, s-a alăturat proiectului naţional Caravana ”URMEAZĂ VOLUNTARII! LASĂ-ŢI URMELE ÎN COMUNITATEA TA! iniţiat de Pro Vobis- Centrul Naţional de Voluntariat Cluj-Napoca.

 La activitatea desfăşurată în data de 7 octombrie a.c., în comuna Independenţa, au participat ca parteneri şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului- D.G.A.S.P.C Constanţa, Penitenciarul Poarta Albă, Cardinal Motors.

 

CE A FACUT CENTRUL DE VOLUNTARIAT CONSTANŢA LA NIVEL LOCAL?

 

CENTRAS Constanţa a realizat la nivel local în data de 7 Octombrie 2009  o LUDOTECĂ în cadrul şcolii din comuna rurală Independenţa, dat fiind faptul că aici învaţă un număr mare de elevi de toate vârstele, cu multe probleme sociale, cu risc de abandon şcolar din cauza sărăciei şi a distanţei mari până la şcoală, neexistând un psiholog, şi nici un loc special amenajat în care copiii să-şi petreacă timpul liber de 2-3 ore până la sosirea  microbuzului cu care fac naveta. Date fiind aceste condiţii, se impunea amenajarea unui loc de petrecere a timpului liber împărţit pe categorii de vârstă şi tipuri de activităţi specifice acestora, în care copiii sau tinerii să se joace sau să-şi facă temele până la plecarea spre casă. Ludoteca a fost amenajată cu sprijinul partenerilor din proiect, a voluntarilor CENTRAS-Centrului de Voluntariat Constanţa, a 4 tineri voluntari din Penitenciarul Poarta Albă, a 10 tineri voluntari din centre de plasament constănţene, precum şi a copiilor şi tinerilor din comuna Independenţa.

Amenajarea acestei Ludoteci cu tot ceea ce este necesar, a fost salutată cu entuziasm atât de elevi cât şi de profesori.

 

CE ÎŞI PROPUNE CARAVANA LA NIVEL NAŢIONAL?

 

CARAVANA este o iniţiativă de promovare a implicării în comunitate ca modalitate de a aborda problemele locale prin efortul comun al cetăţenilor. Sub îndemnul Urmează voluntarii!CARAVANA îşi propune să cheme la implicare oamenii din 14 comunităţi diferite şi să inspire o ţară întreagă să le urmeze exemplul. Timp de 3 saptămâni, urmele voluntarilor CARAVANEI vor trasa concentric pe harta României semnele entuziasmului şi dedicării lor, inspirând oamenii din comunităţile locale din întreaga ţară să fie ALTFEL, să renunţe la nepăsare şi să se implice după puterile fiecaruia, pentru a aduce o schimbare pozitivă în viaţa semenilor lor şi în a localităţii în care trăiesc.

 

CARAVANA “Urmează Voluntarii!” a demarat în data de 2 octombrie la Cluj-Napoca şi va urma traseul Cluj-Napoca – Sibiu – Braşov – Constanţa Bacău Iaşi – Satu Mare – Oradea – Simeria – Reşiţa Vlădeşti – Slatina – Craiova – Bucureşti, unind, prin intermediul voluntarilor care vor porni la drum din

fiecare “staţie”, comunităţile din aceste locaţii şi inspirându-le la acţiune în beneficiul semenilor lor. Centrele de Voluntariat din fiecare dintre aceste locaţii, împreună cu echipele de voluntari, vor fi actorii principali ai acţiunilor care îşi propun să demonstreze tuturor că rezolvarea problemelor şi înfrumuseţarea comunităţilor în care trăiesc sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi

 

 

CARAVANA “Urmează Voluntarii!” pe scurt:

 

Ř       14 localităţi din ţară

Ř       14 activităţi publice de voluntariat diferite

Ř       14 conferinţe de presă, în fiecare locaţie a CARAVANEI

Ř       cel puţin 200 de voluntari implicaţi direct la nivel local

Ř       cel puţin 10.000 de persoane informate cu privire la oportunităţile de voluntariat existente în comunitate

Ř       peste 2000 de km parcurşi în decursul CARAVANEI

 

Pentru mai multe informaţii, ne puteţi contacta la tel/ fax 0241- 522012, persoană de contact Mihaela CĂRUŢAŞU (tel 0741 312816).


 
< Precedent   Urmator >