JJ Nitro

Centras
Noua Pagina CENTRAS
Wednesday, 18 July 2018
INVITATIE SEMINAR PDF Imprimare E-mail
INVITAŢIE SEMINAR
„Metode de lucru pentru dezvoltarea abilităţilor de mentorat
la voluntari şi personalul organizaţiilor”
 
 
 CENTRAS- Centrul de Voluntariat Constanţa vă invită luni, 28 Septembrie 2009, ora 13.00, în Sala de Conferinţe a Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională- C.J.R.A.E Constanţa (Bd. Mamaia, nr. 197, lângă Hotel Royal), la seminarul cu tema „Metode de lucru pentru dezvoltarea abilităţilor de mentorat la voluntari”.Seminarul este realizat în contextul proiectului “Mentoring peer to peer”, proiect implementat de CENTRAS- Centrul de Voluntariat Constanţa în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului- D.G.A.S.P.C Constanţa, CTV şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret Constanţa, în perioada Nov 2008- Nov 2009, cu finanţarea Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acţiune.
Scopul seminarului este de a prezenta ONG-urilor şi instituţiilor publice din judeţul Constanţa care lucrează cu şi pentru tineri, produsele, metodele şi instrumentele dezvoltate în cadrul proiectului. Numărul de locuri fiind limitat, pot participa cel mult 2 reprezentanţi din partea fiecărei organizaţii.
Participarea la seminar va constitui criteriu de selecţie a 10 ONG-uri care vor beneficia ulterior de un program gratuit de formare în domeniul mentoratului. Mentoratul este o metodă eficientă de formare a resursei umane dintr-o organizaţie, indiferent dacă este vorba de angajaţi sau de voluntari, fără a depinde de domeniul de activitate al acesteia.
 
 
 
 
 
 
 
Printre cele mai importante subiecte care se vor discuta în cadrul seminarului vor fi:
-                posibilitatea transferării şi adaptării rezultatelor obţinute de cei 20 de tineri voluntari mentori ai CENTRAS Constanţa în relaţia de mentorat cu 20 de tineri din centre de plasament constănţene, la nevoile şi problematica altor grupuri ţintă cu care lucrează organizaţiile participante. Prin urmare, seminarul va oferi organizaţiilor nonguvernamentale şi instituţiilor publice care desfăşoară activităţi cu caracter socio-educativ un instrument de lucru eficient şi practic cu beneficiarii, valorificând resursele umane voluntare.
-                identificarea nevoilor de formare în mentorat la ONG-urile prezente în vederea selectării a 10 dintre ele, care vor beneficia de un program gratuit de instruire în mentorat şi vor constitui reţeaua locală de tineri voluntari mentori ce va fi promovată ulterior la nivel naţional şi internaţional, prin intermediul Federaţiei Europene de Mentoring din care CENTRAS Constanţa
-                posibilitatea realizării unui grup de lucru format din tineri din centrele de plasament, voluntari, beneficiari ai organizaţiilor nonguvernamentale, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale şi ale organizaţiilor responsabile de propunerea şi elaborarea politicilor de tineret în domeniul educaţiei informale şi nonformale pentru tineri.
 
Va rugăm să ne confirmaţi prezenţa până Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 17.00, la numărul de tel/ fax: 0241/ 522012, tel 0723448726 (Roxana Diaconu) sau prin email la adresele : voluntariat@centras-constanta.ro, roxana.diaconu@centras-constanta.ro.
 
          Vă aşteptăm cu drag!
 
Cu deosebită consideraţie,
 
Roxana DIACONU
Coordonator programe socio-educative
CENTRAS Constanţa
 

 
< Precedent   Urmator >