JJ Nitro

Centras
Noua Pagina CENTRAS
Thursday, 21 June 2018
Cetatenie Europeana Activa - Energia regenerabila PDF Imprimare E-mailCETĂŢENIE EUROPEANĂ ACTIVĂ

ENERGIE REGENERABILĂ

În statele democratice, organizaţiile societăţii civile, reprezintă în general, un element important la îndemâna cetăţenilor care pot paricipa activ în societate, contribuind astfel la îmbunătăţirea unor aspecte importante ale vieţii publice. Aceste organizaţii sunt de asemenea intermediare între cetăţeni şi factorii vieţii politice din statele respective.

În acest sens, alături de organizaţii din alte patru state europene (Cesvov Italia, Lava Legato Olanda,CYCM Polonia şi Consiliul de Bilbao Spania), şi România prin Centras-Constanţa, participă la proiectul ,,Cetăţenia europeană activă-energie regenerabilă, proiect realizat cu şi pentru tineri.

Ideea proiectului este de a încuraja participarea activă a tinerilor la viaţa socială şi democratică şi la conştientizarea cu privire la importanţa participării active în construcţia societăţii viitorului european. Această participare activă se concretizează prin: schimb de experienţă şi bune practici, voluntariat, spirit antreprenorial şi participarea la viaţa politică.

Ca partener înscris în acest proiect, Centras-Constanţa a analizat în perioada iulie-septembrie 2009 o cercetare cu privire la participarea tinerilor din România la aceste activităţi, însuşi Centras având o vastă experienţă în acest domeniu, dispunând de un departament specializat numit ,,Centrul de Voluntariat Constanţa care este membru al Reţelei Naţionale a Centrelor de Voluntariat din România.

Proiectul respectiv a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene

Aurelia Sovaila
Mariana Bazargic


 
< Precedent   Urmator >