JJ Nitro

Centras
Noua Pagina CENTRAS
Thursday, 21 June 2018
invitatie LUDOTECA PDF Imprimare E-mail
Urmează voluntarii! Lasă-ţi
urmele în comunitatea ta!

 

 

INVITAŢIE

 

CONFERINŢĂ DE PRESĂ

 

 

Centrul de Voluntariat Constanţa, departament al Centrului Regional de Resurse pentru ONG- CENTRAS Constanţa, în parteneriat cu Pro Vobis- Centrul Naţional de Voluntariat Cluj-Napoca, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului- D.G.A.S.P.C Constanţa, Penitenciarul Poarta Albă desfăşoară în lunile Septembrie–Octombrie 2009 proiectul Caravana ”URMEAZĂ VOLUNTARII! LASĂ-ŢI URMELE ÎN COMUNITATEA TA!”, prin care 14 centre de voluntariat din ţară vor realiza acţiuni de voluntariat cu sprijinul tinerilor din comunităţile în care trăiesc, pentru a rezolva probleme specifice cu care se confruntă acestea.

 

CE FACE CENTRUL DE VOLUNTARIAT CONSTANŢA LA NIVEL LOCAL?

 

CENTRAS Constanţa va realiza la nivel local în data de 7 Octombrie 2009  o LUDOTECĂ în cadrul şcolii din comuna rurală Independenţa, dat fiind faptul că aici învaţă un număr mare de elevi de toate vârstele, cu multe probleme sociale, cu risc de abandon şcolar din cauza sărăciei şi a distanţei mari până la şcoală, nu există un psiholog, şi nici un loc special amenajat în care copiii să-şi petreacă timpul liber de 2-3 ore până la sosirea  microbuzului cu care fac naveta. Date fiind aceste condiţii, se impune amenajarea unui loc de petrecere a timpului liber împărţit pe categorii de vârstă şi tipuri de activităţi specifice acestora, în care copiii sau tinerii să se joace sau să-şi facă temele până la plecarea spre casă. Ludoteca va fi amenajată cu sprijinul partenerilor din proiect, a voluntarilor CENTRAS-Centrului de Voluntariat Constanţa, a 4 tineri voluntari din Penitenciarul Poarta Albă, a 10 tineri voluntari din centre de plasament constănţene, precum şi a copiilor şi tinerilor din comuna Independenţa.

Cu această ocazie vă invităm atât la activităţile de amenajare a ludotecii care vor începe la ora 10.30, în data de 7 Octombrie, la Şcoala de Arte şi Meserii din comuna Independenţa, cât şi la conferinţa de presă care va avea loc începând cu ora 13.00, în Ludotecă.

 

CE ÎŞI PROPUNE CARAVANA LA NIVEL NAŢIONAL?

 

CARAVANA este o iniţiativă de promovare a implicării în comunitate ca modalitate de a aborda problemele locale prin efortul comun al cetăţenilor. Sub îndemnul Urmează voluntarii!CARAVANA îşi propune să cheme la implicare oamenii din 14 comunităţi diferite şi să inspire o ţară întreagă să le urmeze exemplul. Timp de 3 saptămâni, urmele voluntarilor CARAVANEI vor trasa concentric pe harta României semnele entuziasmului şi dedicării lor, inspirând oamenii din comunităţile locale din întreaga ţară să fie ALTFEL, să renunţe la nepăsare şi să se implice după puterile fiecaruia, pentru a aduce o schimbare pozitivă în viaţa semenilor lor şi în a localităţii în care trăiesc.

 

CARAVANA “Urmează Voluntarii!” va demara în data de 2 octombrie la Cluj-Napoca şi va urma traseul Cluj-Napoca – Sibiu – Braşov – Constanţa Bacău Iaşi – Satu Mare – Oradea – Simeria – Reşiţa Vlădeşti – Slatina – Craiova – Bucureşti, unind, prin intermediul voluntarilor care vor porni la drum din fiecare “staţie”, comunităţile din aceste locaţii şi inspirându-le la acţiune în beneficiul semenilor lor. Centrele de Voluntariat din fiecare dintre aceste locaţii, împreună cu echipele de voluntari, vor fi actorii principali ai acţiunilor care îşi propun să demonstreze tuturor că rezolvarea problemelor şi înfrumuseţarea comunităţilor în care trăiesc sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi

 

 

CARAVANA “Urmează Voluntarii!” pe scurt:

 

Ř       14 localităţi din ţară

Ř       14 activităţi publice de voluntariat diferite

Ř       14 conferinţe de presă, în fiecare locaţie a CARAVANEI

Ř       cel puţin 200 de voluntari implicaţi direct la nivel local

Ř       cel puţin 10.000 de persoane informate cu privire la oportunităţile de voluntariat existente în comunitate

Ř       peste 2000 de km parcurşi în decursul CARAVANEI

 

Vă aşteptăm cu drag în Caravană!

 

Pentru mai multe informaţii, ne puteţi contacta la tel/ fax 0241- 522012, persoană de contact Mihaela CĂRUŢAŞU (tel 0741 312816).Parteneri in acest proiect:

Scoala cu Clasele I-VIII "Gheorghe Titeica" (Nr. 30): www.searchromania.net/scoli-43/constanta/constanta/scoala_generala_nr_30_gheorghe_titeica-56690/

Scoala Generala "Dan Barbilian": scoala28cta.scoli.edu.ro/Monografie.htm

Liceu International de Informatica, Constanta
:
www.ichc.ro/


 
< Precedent   Urmator >