JJ Nitro

Centras
Noua Pagina CENTRAS
Thursday, 19 July 2018
Un clovn, castigatorul "Galei Voluntarului 20093 PDF Imprimare E-mail
Ziarul: "Observator de Constanta"
Data: Sambata, 06 Decembrie 2009
Autor: Ana-Maria IGNAT

Pentru al doilea an consecutiv, un membru al APP Procivitas a revendicat titlul de „Voluntarul Anului“.

Momentul mult-asteptat de catre toate organizatiile neguvernamentale din judet, acela al decernarii titlului de Cel mai bun voluntar al anului, s-a finalizat intr-un mod placut, si, poate, pentru castigator, intr-unul cu totul surprinzator.

De Ziua Internationala a Voluntariatului, 5 decembrie, zi sarbatorita in Romania din anul 2000, CENTRAS – Centrul de Voluntariat Constanta a organizat, si in acest an, pentru a treia oara consecutiv, evenimentul denumit „Gala Voluntarului 2009“, care a avut loc la Casa Armatei, incepand cu ora 17.00.

Plini de emotii si nerabdatori peste masura de a afla care sunt cei mai buni voluntari care si-au dedicat timpul liber actiunilor cu scop umanitar, invitatii si reprezentantii a 11 ONG-uri din judet au asistat la momente de amuzament oferite de studentii Facultatii de Arte ai Universitatii „Ovidius“ Constanta, dar si la momente de tensiune si emotie, cand juriul format din reprezentanti ai presei locale si ai Directiei Judetene de Tineret Constanta, finantatorul evenimentului, au deliberat pentru a hotari castigatorul.

Pentru titlul de „Voluntarul Anului 2009“ s-au „luptat“ 10 voluntari proveniti de la Fundatia „Alaturi de Voi“, World Vision Constanta, APP Procivitas, CENTRAS, Corpul Voluntarilor Garzii de Mediu, AIESEC Constanta, Eco Watch, Crucea Rosie Constanta si Mare Nostrum.

Acestia au trecut prin trei probe practice: intrebare, mima si lucrul in echipa, in care si-au dovedit seriozitatea, sinceritatea, imaginatia, spiritul de echipa si coeziunea, printre altele.

Calitatea inalta a raspunsurilor, a numarului de mima si a lucrului in echipa a determinat juriul sa ofere calificative foarte bune, fiind necesara o departajere realizata pe baza a doua note oferite pentru CV-urile concurentilor si pentru scrisorile acestora de motivatie.

Dupa multe calcule si suspans, castigatorul titlului „Voluntarul Anului 2009“ este Catalin Dorcu, in varsta de 27 de ani, membru al APP Procivitas. Cu un an si o luna de experienta in cadrul Asociatiei, Catalin este clovn si magician in timpul liber, cand nu este prins in actiuni umanitare. Premiul i-a fost inmanat de detinatorul titlului din 2008, Ciprian Fraico, de asemenea voluntar al APP Procivitas.

Catalin a incantat juriul si publicul prin carisma si spiritul de echipa de care a dat dovada in cadrul probelor practice, el ajutand alti „colegi de breasla“ sa se valorifice. „Cineva spunea ca tinerii sunt viitorul. Eu cred ca tinerii reprezinta prezentul, pentru ca actiunile trebuie luate acum, si nu maine, cand nu stim ce se va intampla. Sa aveti curajul de a fi nebuni si de a visa“, le-a urat Catalin Dorcu voluntarilor din sala. 
< Precedent   Urmator >