JJ Nitro

Centras
Noua Pagina CENTRAS
Thursday, 19 July 2018
Gala Voluntarului 2010- presa PDF Imprimare E-mail

Ziua de Constanta, 02.12.2010

Ziua Internationala a Voluntarului, 5 Decembrie 2010

 

Avem deosebita onoare de a va invita la "Gala Voluntarului 2010", eveniment realizat cu ocazia zilei de 5 Decembrie 2010, "Ziua Internationala a Voluntarului".

Evenimentul este organizat de CENTRAS Constanta, prin departamentul Centrul de Voluntariat, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, cu sprijinul Europe Direct Constanta si Util Deca.

Evenimentul de fata are ca scop recunoasterea publica a meritelor celor mai activi voluntari din Constanta, pe anul 2010, reprezentanti ai cel putin 15 ONG-uri implicate activ in viata comunitatii constantene, prin proiecte si programe de calitate care valorizeaza resursa umana voluntara in rezolvarea problemelor comunitatii constantene.

"Gala Voluntarului 2010" se va desfasura dupa urmatorul program:

16:30 - 17:00

Sosirea participantilor

17:00 - 17:10

Deschiderea "Galei Voluntarului 2010"

17:10-17:20

Premierea celor mai mici voluntari

17:20 - 18:20

Premierea voluntarilor: se vor decerna premiile I, II si III, pentru voluntarii nominalizati de catre ONG-urile constantene.

18:20 - 19:00

Probe practice pentru desemnarea "Voluntarului Anului 2010"

19:00-19:30

Premierea scolilor si liceelor care au desfasurat activitati de voluntriat pe parcursul anului

19:30-20:00

Premiile pentru "Voluntarul Anului 2010", "Cel mai Tanar Voluntar al Anului 2010" si "Cel mai activ ONGT a Anului 2010".

20:00 - 21:00

Cocteil

Intre premieri vor fi prezentate momente artistice.

Aceasta invitatie se adreseaza exclusiv ONG-urilor constantene (atat partenerii CENTRAS, cat si alte organizatii din Constanta dornice de a lua parte la eveniment), reprezentantilor acestora (angajati, membri, voluntari) si reprezentantilor mass-media.

*Centrul de Voluntariat Constanta s-a constituit in anul 2002 prin parteneriatul dintre Centrul Regional de Resurse pentru Organizatii Neguvernamentale- CENTRAS Constanta, Asociatia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic Romania- Filiala Constanta si Asociatia Pro Democratia- Club Constanta. Ulterior, centrul s-a dezvoltat ca departament al Centrului Regional de Resurse pentru Organizatii Neguvernamentale - CENTRAS Constanta, avand ca misiune construirea unei societati civile mai puternice prin voluntariat, mobilizand cetatenii, in special tinerii si resursele locale in identificarea si rezolvarea problemelor comunitatii. *

Evenimentul va avea loc la Cercul Militar( sala mare), Str. Traian, Nr.29, Constanta, in data de 5 decembrie, orele 17.00.

Cu deosebita consideratie,

Mihaela Carutasu,

Coordonator Eveniment

Cuget liber, 04.12.2010

Gală specială de Ziua Internaţională a Voluntarului

Publicat la 11:24 :: Vizualizari - 58

Astăzi, de la ora 18,00, la Cercul Militar din Constanţa, se va desfăşura Gala Voluntarului. Evenimentul este organizat în cinstea tuturor voluntarilor constănţeni, cu prilejul Zilei Internaţionale a Voluntarului. Gala urmăreşte recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari din Constanţa, reprezentanţi ai cel puţin 15 organizaţii nonguvernamentale implicate activ în viaţa comunităţii constănţene prin proiecte şi programe de calitate care valorizează resursa umană voluntară.

Gala este organizată de Centras Constanţa, prin departamentul Centrul de Voluntariat, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, cu sprijinul Europe Direct Constanţa şi Util Deco


Observator de constanta 07.12.2010

Locul I la Gala Voluntarului pentru Scoala Mihai Viteazul

Elevii, dar si cadrele didactice ale Scolii generale Mihai Viteazul din Constanta au fost premiate in cadrul Galei Voluntarului 2010 pentru toate actiunile desfasurate pe parcursul anului. Potrivit consilierului de imagine al institutiei, Renata Radulescu, ziua de 5 decmebrie a fost declarata, in anul 1985, de catre Organizatia Natiunilor Unite drept Ziua Internationala a Voluntarilor, iar din anul 2000 Romania a marcat aceasta zi prin gale festive de decernare a unor premii care sa omagieze spiritului voluntariatului si mai ales a oamenilor din spatele actiunilor de voluntariat.

Anul acesta, Constanta a initiat Gala Voluntarului 2010, eveniment organizat de CENTRAS Constanta, prin departamentul Centrul de Voluntariat, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, cu sprijinul Europe Direct Constanta si Util Deco, avand ca scop recunoasterea publica a meritelor celor mai activi voluntari din Constanta.

In cadrul acestei gale, Scoala cu clasele I-VIII ,,Mihai Viteazul” din Constanta a primit locul I la sectiunea scoli gimnaziale pentru proiectele si programele de calitate care au valorizat resursa umana voluntara in rezolvarea problemelor comunitatii, pe parcursul anului scolar 2009-2010. Premiul obtinut a fost o recunoastere a meritelor elevilor scolii care insotiti de cadre didactice si parinti au desfasurat actiuni de ecologizare si plantare, colectare selectiva a deseurilor, mese rotunde, workshop-uri, panouri, bannere, sesiuni de comunicari pe teme ecologice, precum si diverse actiuni umanitare.

Prin toate actiunile desfasurate, dar si prin implicarea unui numar foarte mare de elevi si cadre didactice in derularea acestora, Scoala ,,Mihai Viteazul” a demonstrat spiritul ecologic si responsabil fata de problemele actuale, dar si colaborarea acesteia cu miscarea de voluntariat din Romania.

Observator de constanta 04.12.2010

 

Aproximativ 40 de voluntari, membri activi ai Corpul Voluntarilor Garzii Nationale de Mediu Constanta (CVGNM) vor participa duminica, 5 decembrie 2010, la Gala Voluntarului, care va avea loc la Cercul Militar. Reprezentantii organizatiei spun ca voluntarii de mediu au desfasurat pe parcursul acestui an mai multe activitati. Acestia au sarbatorit Ziua Mondiala a Apei, Ziua Dunarii, Ziua Pamantului, Ziua Internationala a Mediului Marin sau Ziua Marii Negre. Totodata, voluntarii s-au implicat in activitati de ecologizare in Parcul Tabacarie, de amenajare a spatiului verde sau de plantare de puieti. O alta componenta in care voluntarii de mediu s-au implicat o reprezinta latura educativa. Astfel, CVGNM sustine in mod activ Clubul de ecologie „Floarea soarelui” din cadrul Liceului Carol I din Constanta. Ultima tema care va fi prezentata si dezbatuta cu elevii din acest liceu se va referi la eroziunea costiera, iar intalnirea este programata pentru ziua de duminica 05 decembrie 2010. „Implicarea voluntarilor in acest an a fost exemplara. Avem, in randurile noastre, voluntari tineri, dar si persoane cu experienta care au dorit sa se implice pentru a avea un mediu mai curat. Cred ca anul 2010 a fost un an bun in ceea ce priveste actiunile de mediu”, a precizat Liana Naum, presedintele Corpului Voluntarilor Garzii Nationale de Mediu. Voluntarii spera sa beneficieze, in continuare, de sustinerea autoritatilor si a agentilor economici, pentru a ne putea desfassura in continuare activitatile benefice pentru comunitate.

Marieta IORGA

Telegraf

Vineri, 05 Noiembrie 2010

Organizaţiile neguvernamentale strâng rândurile

Pentru prima dată după şapte ani, ONGT-urile din Constanţa au participat la o întâlnire periodică, ce se va ţine, începând de ieri, în prima zi de joi a fiecărei luni. Scopul declarat al reprezentanţilor structurilor neguvernamentale este acela de a creşte gradul de coeziune între membrii activi ai societăţii civile. Aceste şedinţe de consultare reciprocă au fost iniţiate de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi se vor desfăşura sub patronajul instituţiei, ieri fiind prezenţi la întâlnirea cu membrii ONGT-urilor consilierii Isabella Stan şi Marian Ţuţuianu. Ultimul a anunţat proiectele pe termen scurt pe care DJST le va realiza în colaborare cu ONGT-urile: “Gala Voluntarului” şi “Pomul de Crăciun”. “Galei, în acest an, dorim să-i adăugăm şi premiul pentru cel mai bun proiect al anului. De asemenea, pentru evenimentul “Pomul de Crăciun” vrem să desfăşurăm activităţi timp de două zile, 23 şi 24 decembrie, care să readucă tradiţiile autentice de sărbători în Constanţa”, a declarat Ţuţuianu. El a adăugat că DJST are programate, pe lângă un carnaval al comunităţii cu ocazia Zilei Europei, pe 9 mai 2011, 12 proiecte pentru anul viitor, ONGT-urile fiind invitate să îşi aducă contribuţia pentru buna desfăşurare a acestora. Reprezentanţii ONGT-urilor şi-au arătat dorinţa de a colabora cu DJST, începând chiar cu această iarnă, pentru a da o mână de ajutor în desfăşurarea acţiunilor din 23 şi 24 decembrie. Pe lângă implicarea Asociaţiei pentru Cultură, Învăţământ şi Turism Constanţa în desfăşurarea proiectului “Pomul de Crăciun”, urmând a fi aduse de către organizaţie o serie de ansambluri folclorice din ţară şi din judeţ, celelalte ONGT-uri vor participa la eveniment cu o serie de voluntari.

 

Cuget liber

Din casa de copii, în amfiteatrul facultăţilor

Patru tineri din casele de copii sunt studenţi la Ovidius şi UMC

Roxana - Marina GLĂVAN

O viaţă la casa de copii şi un singur vis - întemeierea unei familii. Este visul

a patru tineri din centrele de plasament constănţene care se pregătesc să părăsească sistemul de protecţie a copilului. Facultăţile pe care le urmează le deschid drumuri, îi motivează să-şi întemeieze o familie, să se zbată pentru un trai decent.

Eduard Andrei Crăciun are 23 de ani şi stă de mic la casa de copii. Cei care i-au dat viaţă l-au abandonat. Viaţa a fost crudă cu el, însă nu a încetat să spere că familia pe care o va întemeia va fi una fericită.

În prezent, se zbate să-şi creeze un viitor după ce termină cea de-a doua facultate şi abia aşteaptă să i se spună „tata”. „Am făcut Facultatea de istorie, iar în prezent sunt student în anul I la psihologie, Secţia pedagogie învăţământ primar şi preşcolar”, ne povesteşte Eduard.

Locuieşte în centrul de plasament „Ovidiu”, astfel că nu plăteşte chirie. Banii pe care-i câştigă îi păstrează pentru că, în curând, îşi va întemeia o familie.

Lucrează ca voluntar în cadrul sistemului, fiind educator pe probleme socio-culturale. „În prezent, pregătim un spectacol pentru sărbătorile de iarnă. Am copii care merg la centrul de pictură, de teatru, fotbal sau baschet, la clubul elevilor”, ne povesteşte, mândru, Eduard.

Ca voluntar lucrează din anul II de facultate, trăindu-şi a doua copilărie, după cum singur ne-a spus şi a câştigat mai multe premii: la Iaşi, premiul de popularitate la festivalul de muzică uşoară „Fiero”, locul II la Gala Voluntarului şi premiul pentru cea mai bună implicare la „Gala gesturilor care contează”, eveniment organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

„Un corn şi o ciocolată nu înlocuiesc 18 ani de abandon”

Perioada studenţiei a fost cu bune şi cu rele, cu restanţe, cu bucurii, cu prietenii legate pe viaţă. Cea mai la suflet i-a rămas Andreea Dima care i-a devenit ca o soră. „Am dat atunci la patru facultăţi şi am intrat la toate, dar am rămas la istorie. Am fost ajutat şi cu banii de taxă de diferiţi sponsori şi am reuşit să termin facultatea. Urmează acum să dau şi licenţa”, a mai adăugat tânărul.

Relaţia cu majoritatea colegilor din facultate nu a fost foarte bună pentru că, atunci când au aflat că este de la centru, l-au privit cu superioritate.

Materia care i-a dat mari bătăi de cap a fost Istoria veche a României, cu profesorul Mihai Irimia. „În primii trei ani de facultate am avut câte o restanţă, dar nu-mi pare rău. Face parte din viaţa de studenţie”, zâmbeşte Eduard Andrei.

Îşi împarte bucuriile şi necazurile cu Marinela, viitoarea lui soţie, pe care a întâlnit-o tot în facultate. „Anul acesta m-am logodit şi vreau ca la anul sau în 2010 să mă ajute Dumnezeu să fac nunta”, ne mărturiseşte tânărul.

Pentru ceea ce a ajuns, Eduard doreşte să le mulţumească lui Dumitru şi Georgetei Vlada, oameni de excepţie care l-au susţinut necondiţionat.

Dacă la prima facultate nu a participat la balul bobocilor, la psihologie este unul dintre organizatori. „Îmi pare rău că nu am dat mai devreme la psihologie, mă înţeleg cu toţi colegii. Sunt mult mai încântat pentru că mi-am depăşit orice prejudecată”, mărturiseşte Eduard.

Nu-i consideră părinţi pe cei care i-au dat viaţă şi l-au abandonat şi este conştient că a ajuns unde este acum datorită sistemului care l-a format şi îndrumat. „La 18 ani mi-am văzut tatăl şi i-am zis: «Domnule, un corn şi o ciocolată nu înlocuiesc 18 ani de abandon»”, ne-a povestit Eduard.

În afară de a-şi întemeia o familie, o altă dorinţă a tânărului este să ajungă inspector în resurse umane în domeniul artistic.

Deşi stă în centru, îşi ajută familia cu bani, alimente şi haine

Nu ştie ce înseamnă „acasă”, deşi are 23 de ani. Memet Nazim a fost abandonat de mic într-o casă de copii şi, cu toate că a avut o viaţă grea, nimic nu l-a împiedicat să îşi croiască un drum în viaţă. Este student în anul III la Ştiinţe ale naturii şi ştiinţe agricole, Secţia horticultură la Universitatea „Ovidius” Constanţa. „Aş vrea să lucrez într-o seră sau într-o cramă de vin, unde să fiu plătit şi respectat. Spun plătit pentru că am lucrat la o spălătorie şi patronul nu a fost serios, nu a vrut să mă plătească”, ne povesteşte Memet.

Nu iese la sucuri cu colegii, nu a participat la niciun eveniment alături de ei, însă îşi aminteşte cu drag de practică, pentru că a socializat cu studenţii în excursii. Tânărul ne-a mai povestit că i-a făcut mare plăcere să participe ca voluntar la mai multe acţiuni organizate de Cosmin Bârzan de la ONG Mare Nostrum.

Pentru că familia lui are o situaţie financiară foarte proastă, cum strânge bani se duce acasă şi-şi ajută mama şi sora cu alimente, haine şi bani. „Îi ajut cum pot. Acasă nu au nici lumină, nici apă. Mama abia se descurcă cu ajutorul social, este bolnavă…”, ne-a mărturisit, mâhnit, interlocutorul nostru.

Când era mic, cel mai tare în durea reacţia copiilor care strigau după el „Căministul!, căministul!”.

Memet Nazim este conştient că la centrul de plasament îi este mai bine pentru că are asigurat traiul de zi cu zi. Cu toate acestea, dacă ar putea îmbunătăţi ceva în sistem ar mări alocaţia de hrană, ar oferi o hrană mai bună, ar mări suma pentru nevoi personale. „Am fost învăţaţi de sistem să ni se dea mereu şi sunt conştient că noi, la un moment dat, nu oferim nimic. De aceea ne este greu când trebuie să plecăm din centru şi să locuim cu chirie”, ne spune Memet.

Cu puţinii bani pe care-i câştigă din bursa de la facultate îşi cumpără rechizite, haine, mai trimite bani şi acasă şi îşi mai pune şi deoparte.

Urmează să părăsească sistemul

Cunoscut de toţi ca fiind foarte vorbăreţ, Marius Dobre, de 25 de ani, este prietenul multora din colegii de la Centrul de plasament „Ovidiu”. Locuieşte, în prezent, într-un apartament al Protecţiei Copilului Constanţa în Tomis Nord. „Stau cu încă doi băieţi şi nu plătim chiria şi întreţinerea. Ne luăm alimentele de la direcţie, în rest ne gospodărim singuri, ne facem de mâncare”, a adăugat tânărul.

Este student în ultimul an la Universitatea Maritimă Constanţa şi a optat pentru meseria de navigator pentru că a considerat că doar aşa poate strânge bani mulţi într-un timp relativ scurt.

„La facultate colegii mei nu prea vin: fie sunt plecaţi în voiaj, fie nu vin la cursuri. Am fost mai apropiaţi în primii doi ani de facultate, apoi m-am angajat şi eu în Carrefour. M-am făcut cunoscut pentru că vorbesc foarte mult”, ne-a povestit Marius.

Câţiva profesori au aflat că este de la casa de copii şi l-au ajutat extrem de mult, mai ales Doina Carp, care a ştiut când să-i ofere mângâiere şi o vorbă bună.

În prezent, şi-a depus mai multe dosare pentru a pleca în voiaj şi, când se va întoarce, va locui cu chirie.

Cu toate că stă de 15 ani prin centre de plasament, a păstrat legătura cu fraţii şi mama. Este un exemplu pentru copiii mai mici din centre şi îi îndeamnă pe toţi să-şi urmeze visul, să se realizeze, pentru că nimeni şi nimic nu le stă în cale, chiar dacă locuiesc cu familia sau la casa de copii.

„Le-am zis că stau la Dacia, pentru că mi-e teamă de reacţia lor“

Andrei Mihai David nici nu ştia să ţină lingura în mână când a ajuns într-un centru de plasament. Anii de şcoală au fost cu bune, dar şi cu rele, căci în sufletul lui s-au născut sentimente neînţelese pentru el la vremea respectivă. Nu a putut să spună că mama i-a pregătit pacheţelul, aşa cum făceau colegii lui, şi nici nu a avut pe cineva care să-l aştepte acasă. „Acum sunt la facultate, în anul I, dar mă feresc să le spun colegilor că stau la casa de copii, cu toate că mă înţeleg bine cu ei”, ne povesteşte Andrei.

Nu a simţit dragostea părintească, de aceea a avut mereu tendinţa să stea retras. Cu toate acestea, ambiţia l-a ajutat să-şi canalizeze toată energia în studiu, tocmai pentru a realiza mai multe pentru el.

Prejudecăţile celor care-l înconjoară, exemplele de discriminare de care i-au vorbit copiii mai mari din centru l-au îndemnat să se ferească, să mintă. „Când plec de la facultate, mi se întâmplă să fiu întrebat unde stau, încotro merg, ce autobuz iau.

Le-am zis că stau la Dacia, pentru că mi-e teamă de reacţia lor. Probabil că va trebui să le spun, pentru că minciuna are picioare scurte”, afirmă Andrei.

Cei patru tineri cu care am stat de vorbă nu-şi plâng soarta, nici nu sunt mulţumiţi cu ea, dar sunt conştienţi de faptul că multe familii nu pot asigura copiilor ceea ce ei au în centrele de plasament. Dorinţa lor este acum să-şi croiască un drum în viaţă şi să se sacrifice pentru familia pe care şi-o doresc cu toţii.

Elevii de la Scoala „Mihai Viteazul” au castigat locul I la pentru proiectele de calitate

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Voluntarilor, în acest an Constanţa a iniţiat Gala Voluntarului 2010, eveniment organizat de CENTRAS, prin departamentul Centrul de Voluntariat, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, având ca scop recunoaşerea publică a meritelor celor mai activ voluntari din Constanţa. În cadrul galei Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Viteazul” a primit locul I la secţiunea şcoli gimnaziale pentru proiectele şi programele de calitate, care au valorizat resursa umană voluntară în rezolvarea problemelor comunităţii, pe parcursul anului şcolar 2009-2010. Premiul obţinut a fost o recunoaştere a meritelor elevilor şcolii care însoţiţi de cadre didactice şi părinţi au desfăşurat acţiuni de ecologizare şi plantare, colectarea selectivă a deşeurilor, mese rotunde, workshop-uri, panouri, bannere, precum şi sesiuni de comunicări pe teme ecologice. Prin aceste acţiuni, Şcoala „Mihai Viteazul” a demonstrat spiritul ecologicşi responsabil faţă de problemele actuale, dar şi colaborarea acesteia cu mişcarea de voluntariat din România.

 

Replica07.12.2010

Elevii de la Scoala „Mihai Viteazul” au castigat locul I la pentru proiectele de calitate

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Voluntarilor, în acest an Constanţa a iniţiat Gala Voluntarului 2010, eveniment organizat de CENTRAS, prin departamentul Centrul de Voluntariat, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, având ca scop recunoaşerea publică a meritelor celor mai activ voluntari din Constanţa. În cadrul galei Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Viteazul” a primit locul I la secţiunea şcoli gimnaziale pentru proiectele şi programele de calitate, care au valorizat resursa umană voluntară în rezolvarea problemelor comunităţii, pe parcursul anului şcolar 2009-2010. Premiul obţinut a fost o recunoaştere a meritelor elevilor şcolii care însoţiţi de cadre didactice şi părinţi au desfăşurat acţiuni de ecologizare şi plantare, colectarea selectivă a deşeurilor, mese rotunde, workshop-uri, panouri, bannere, precum şi sesiuni de comunicări pe teme ecologice. Prin aceste acţiuni, Şcoala „Mihai Viteazul” a demonstrat spiritul ecologicşi responsabil faţă de problemele actuale, dar şi colaborarea acesteia cu mişcarea de voluntariat din România.

 

Jurnal de constanta, 02.12.2010

Gala Voluntarului 2010“

În ajunul zilei de Moş Nicolae, la Cercul Militar, începând cu ora 17.00, va avea loc „Gala Voluntarului 2010“, eveniment realizat cu ocazia zilei de 5 decembrie – „Ziua Internaţională a Voluntarului“. Gala este organizată de „Centras“ Constanţa, prin departamentul Centrul de Voluntariat, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, cu sprijinul „Europe Direct“ Constanţa şi „Util Deco“. „Evenimentul are ca scop recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari din Constanţa pe anul 2010, reprezentanţi din cel puţin 15 ONG-uri implicate activ în viaţa comunităţii constănţene, prin proiecte şi programe de calitate, care valorizează resursa umană voluntară în rezolvarea problemelor comunităţii constănţene“, a explicat Mihaela Căruţaşu, coordonatorul evenimentului din cadrul Centras Constanţa. În cadrul programului dedicat acestei zile vor fi incluse premierea celor mai mici voluntari; premierea voluntarilor – se vor decerna premiile I, II şi III pentru voluntarii nominalizaţi de către ONG-urile constănţene; probe practice pentru desemnarea „Voluntarului Anului 2010“; premierea şcolilor şi liceelor care au desfăşurat activităţi de voluntariat pe parcursul anului; decernarea premiilor pentru „Voluntarul Anului 2010“, „Cel mai Tânăr Voluntar al Anului 2010“ şi „Cel mai activ ONG în anul 2010“.Nicoleta Bujor

 

 

Replica de Constanta, 07.12.2010         

 Gala Voluntarului, la Cercul Militar

Jurnal de constanta, 02.12.2010

Gala Voluntarului 2010“

În ajunul zilei de Moş Nicolae, la Cercul Militar, începând cu ora 17.00, va avea loc „Gala Voluntarului 2010“, eveniment realizat cu ocazia zilei de 5 decembrie – „Ziua Internaţională a Voluntarului“. Gala este organizată de „Centras“ Constanţa, prin departamentul Centrul de Voluntariat, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, cu sprijinul „Europe Direct“ Constanţa şi „Util Deco“. „Evenimentul are ca scop recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari din Constanţa pe anul 2010, reprezentanţi din cel puţin 15 ONG-uri implicate activ în viaţa comunităţii constănţene, prin proiecte şi programe de calitate, care valorizează resursa umană voluntară în rezolvarea problemelor comunităţii constănţene“, a explicat Mihaela Căruţaşu, coordonatorul evenimentului din cadrul Centras Constanţa. În cadrul programului dedicat acestei zile vor fi incluse premierea celor mai mici voluntari; premierea voluntarilor – se vor decerna premiile I, II şi III pentru voluntarii nominalizaţi de către ONG-urile constănţene; probe practice pentru desemnarea „Voluntarului Anului 2010“; premierea şcolilor şi liceelor care au desfăşurat activităţi de voluntariat pe parcursul anului; decernarea premiilor pentru „Voluntarul Anului 2010“, „Cel mai Tânăr Voluntar al Anului 2010“ şi „Cel mai activ ONG în anul 2010“.Nicoleta Bujor

 

 

Replica de Constanta, 07.12.2010         

 Gala Voluntarului, la Cercul Militar

Corpul Voluntarilor Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa (CVGNM) va participa duminică, 5 decembrie, la Gala Voluntarului, care va avea loc la Cercul Militar, începând cu ora 17.00. Vor fi prezenţi aproximativ 40 de volutari, membri activi ai CVGNM, care s-au implicat de-a lungul anului 2010 în diverse activităţi ale organizaţiei. „Implicarea voluntarilor în acest an a fost exemplara. Avem, în rândurile noastre, voluntari tineri dar şi persoane cu experienţa care au dorit să se implice pentru a avea un mediu mai curat. Cred că anul 2010 a fost un an bun în ceea ce priveşte acţiunile de mediu. Sperăm să beneficiem în continuare de susţinerea autorităţilor şi a agenţilor economici, pentru a ne putea desfăşura în continuare activităţile benefice pentru comunitate” a precizat Liana Naum, preşedinte al Corpului Voluntarilor Gărzii Naţionale de Mediu.

Replica de constanta

Lipsa banilor a inghetat proiectul dedicat Sarbatorilor de Iarna

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Constanţa se vede nevoită să renunţe la acţiunile pe care şi le-a propus de sărbători, şi asta din lipsa banilor. Mai exact, reprezentanţii DSJT n-au obţinut finanţarea pentru derularea proiectelor pentru luna decembrie 2010, respectiv suma de 27.000 de lei. Prin respectivul proiect, nou – înfiinţata echipă DJST de la malul mării dorea să le aducă bucuria Sărbătorilor de Iarnă tuturor constănţenilor, printr-un spectacol organizat în aer liber, la Sala Sporturilor. „Vroiam să organizăm un spectacol amplu, cu obiceiuri de Crăciun, în cadrul căruia să aducem diverse ansambluri, care să înveselească atmosfera. Asta în afară de tradiţionalul pom de iarnă. Din păcate am fost nevoiţi să sistăm totul, din lipsă de bani”, a precizat, pentru cotidianul „Replica”, Elena Frâncu, directorul DJST de la malul mării. În pofida perspectivelor nefavorabile, reprezentanţii DSJT susţin că vor organiza totuşi, „Gala voluntarului”, eveniment prevăzut pentru data de 5 decembrie, în cadrul căruia va fi premiat „Cel mai bun voluntar constănţean al anului 2010, dar şi ”Cea mai bună organizaţie constănţeană de voluntariat„. Bugetul prevăzut pentru acest eveniment este de 8.000 de lei: ”Cu toate că nu ne permite bugetul, vom merge în continuare cu acest eveniment, pe care încercăm să reuşim să-l finanţăm", a adăugat Elena Frâncu.


 
< Precedent   Urmator >