JJ Nitro

Centras
Noua Pagina CENTRAS
Wednesday, 18 July 2018
Caravana ONGFest 2011 a dat startul la inscrieri! PDF Imprimare E-mail

Caravana ONGFest 2011 a dat startul la inscrieri!

S-a dat startul la inscrieri pentru editia 2011 a ONGFest – Anul acesta, Festivalul national al organizatiilor neguvernamentale din Romania se transforma in caravana. Astfel, in perioada 9 septembrie – 16 octombrie, vor avea loc 10 evenimente, in 10 orase din tara. Economia sociala, voluntariatul si spiritul civic sunt principalele teme care vor fi abordate in cadrul festivalului. In perioada 29 iunie – 31 iulie, organizatiile sunt invitate sa se inscrie la eveniment. Festivalul va avea loc in Bucuresti, Iasi, Bacau, Miercurea-Ciuc, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Timisoara, Craiova si Constanta. Pentru organizatiile care participa la minim doua evenimente se acorda o reducere de 20% din taxa de participare. Aceasta se poate cumula cu reducerea de 30% acordata organizatiilor care se inscriu la ONGFest pana la data de 11 iulie 2011.

ONGFest, cel mai important eveniment al societatii civile din Romania, se transforma in caravana. Pentru a veni in sprijinul ONG- urilor, organizatorii au hotarat sa extinda evenimentul la nivelul intregii tari. Astfel, caravana devine o platforma unica de comunicare directa la nivel național pentru toate cele trei sectoare (public, de afaceri, nonprofit). In acest mod, este facilitata dezvoltarea parteneriatelor intre ONG-uri, instituții publice și companii. Peste 600 de organizatii neguvernamentale sunt asteptate sa isi expuna proiectele in fata publicului larg, potentiali voluntari si beneficiari. Conceptul mizeaza in egala masura pe componenta de spectacol stradal, dar si pe interesul si implicarea cetatenilor. Se doreste activarea spiritului civic si determinarea membrilor comunitatilor locale de a se implica in solutionarea problemelor de ordin social.

Calendarul evenimentului, la nivel national, este urmatorul:

  • Bucuresti – 9 – 11 septembrie
  • Iasi, Bacau – 17 – 18 septembrie
  • Miercurea – Ciuc, Sibiu, Craiova – 24 – 25 septembrie
  • Cluj – Napoca, Oradea – 1 – 2 octombrie
  • Timisoara – 8 – 9 octombrie
  • Constanta – 15 – 16 octombrie

Toate organizatiile care doresc sa participe la eveniment sunt invitate sa se inscrie in perioada 29 iunie – 31 iulie. Formularul de inscriere poate fi descarcat de AICI : http://www.stiriong.ro/library/formular%20de%20inregistrare%20ONGFest%202011_distributed.pdf .

Detalii complete referitoare la procesul de inscriere si evenimente gasiti aici: http://www.stiriong.ro/pagini/caravana-ongfest-2011-a-dat-startul-la-i.php

 


 
< Precedent   Urmator >