JJ Nitro

Centras
Noua Pagina CENTRAS
Thursday, 19 July 2018
Articole Caravana ONGFEST PDF Imprimare E-mail

ZIARUL BURSA

http://www.bursa.ro/caravana-ongfest-2011-a-dat-startul-la-inscrieri-132364&s=comunicate_de_presa&articol=132364.html

Caravana ONGFest 2011 a dat startul la înscrieri

29.06.2011

     Anul acesta, Festivalul naţional al organizaţiilor neguvernamentale din România se transformă în caravană. Astfel, în perioada 9 septembrie - 16 octombrie, vor avea loc 10 evenimente, în 10 oraşe din ţară, arată un comunicat remis redacţiei.
     Economia socială, voluntariatul şi spiritul civic sunt principalele teme care vor fi abordate în cadrul festivalului. În perioada 29 iunie - 31 iulie, organizaţiile sunt invitate să se înscrie la eveniment. Festivalul va avea loc în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Miercurea-Ciuc, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Timişoara, Craiova şi Constanţa. Pentru organizaţiile care participă la minim două evenimente se acordă o reducere de 20% din taxa de participare. Aceasta se poate cumula cu reducerea de 30% acordată organizaţiilor care se înscriu la ONGFest până la data de 11 iulie 2011. 

 

ZIARUL OBSERVATOR DE CONSTANTA

http://observator.ro/caravana-ongfest-2011-a-dat-startul-la-inscrieri-94835.html

Caravana ONGFest 2011 a dat startul la inscrieri!

Thursday, 30 June 2011 | 0 Comentarii »

S-a dat startul la inscrieri pentru editia 2011 a ONGFest – Anul acesta, Festivalul national al organizatiilor neguvernamentale din Romania se transforma in caravana. Astfel, in perioada 9 septembrie – 16 octombrie, vor avea loc 10 evenimente, in 10 orase din tara. Economia sociala, voluntariatul si spiritul civic sunt principalele teme care vor fi abordate in cadrul festivalului. In perioada 29 iunie – 31 iulie, organizatiile sunt invitate sa se inscrie la eveniment. Festivalul va avea loc in Bucuresti, Iasi, Bacau, Miercurea-Ciuc, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Timisoara, Craiova si Constanta. Pentru organizatiile care participa la minim doua evenimente se acorda o reducere de 20% din taxa de participare. Aceasta se poate cumula cu reducerea de 30% acordata organizatiilor care se inscriu la ONGFest pana la data de 11 iulie 2011.

ONGFest, cel mai important eveniment al societatii civile din Romania, se transforma in caravana. Pentru a veni in sprijinul ONG- urilor, organizatorii au hotarat sa extinda evenimentul la nivelul intregii tari. Astfel, caravana devine o platforma unica de comunicare directa la nivel național pentru toate cele trei sectoare (public, de afaceri, nonprofit). In acest mod, este facilitata dezvoltarea parteneriatelor intre ONG-uri, instituții publice și companii. Peste 600 de organizatii neguvernamentale sunt asteptate sa isi expuna proiectele in fata publicului larg, potentiali voluntari si beneficiari. Conceptul mizeaza in egala masura pe componenta de spectacol stradal, dar si pe interesul si implicarea cetatenilor. Se doreste activarea spiritului civic si determinarea membrilor comunitatilor locale de a se implica in solutionarea problemelor de ordin social.


 
< Precedent   Urmator >