JJ Nitro

Centras
Noua Pagina CENTRAS
Thursday, 19 July 2018
Revista presei SNV 2011Centras PDF Imprimare E-mail

Telegraf , joi, 05 Mai 2011

Săptămâna Naţională a Voluntariatului

 

 

 

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Constanţa, o serie de organizaţii neguvernamentale - CENTRAS, A.P.P PROCIVITAS, Societatea Naţională de Cruce Roşie - Filiala Constanţa, Corpul Voluntarilor Gărzii Naţionale de Mediu, Centrul Europe Direct, Asociaţia Sweet Land, Fundaţia Alături de Voi, Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret - Filiala Tineri Mereu Constanţa - şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează mâine, la ora 14.00, o conferinţă de presă la restaurantul Sport din Constanţa, având ca temă Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) la noi în oraş. “SNV va "defila" în perioada 9-15 mai 2011 în toate comunităţile unde există organizaţii care implică voluntari, centre de voluntariat şi oameni cu iniţiativă. Pentru anul 2011, colecţia de activităţi din cadrul SNV, ediţia a zecea, cuprinde acţiuni de voluntariat pentru protecţia mediului şi animalelor, sprijinirea celor dezavantajaţi, apărarea drepturilor omului, înfrumuseţarea şi dezvoltarea comunităţii, promovarea valorilor culturale şi multe altele”, se arată într-un comunicat al DJST. Nu doar în Constanţa va fi celebrată cum se cuvine Săptămâna Voluntariatului, ci şi la Medgidia. Evenimentul se va deschide cu o conferinţă de presă ce va avea loc luni, începând cu ora 10.00, în sala de şedinţe a Primăriei Medgidia şi va continua cu Târgul voluntariatului, desfăşurat în Piaţeta Decebal, dar şi cu alte acţiuni, în celelalte zile ale săptămânii.

Octavian-EugeniuMANU (octavian.eugeniu.manu@telegrafonline.ro)

 

 

Replica Constanta 7 may 2011

Săptămâna Naţională a Voluntariatului a ajuns la a 10-a ediţie


Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, CENTRAS prin departamentul Centrului de Voluntariat Constanţa, APP PROCIVITAS, Societatea Naţională de Cruce Roşie-Filiala Constanţa, Corpul Voluntarilor Gărzii Naţionale de Mediu, Centrul Europe Direct, Asociaţia Sweet Land, Fundaţia Alături de Voi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cinstanţa, au participat vineri, 6 mai a.c., la deschiderea Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) în Constanţa. SNV se va desfăşura în perioada 9-15 mai 2011 în toate comunităţile unde există organizaţii car eimplică voluntari, centre de voluntariat şi oameni cu iniţiativă. Pentru anul 2011, activităţile din cadrul SNV, ediţia a 10-a cuprinde acţiuni de voluntariat pentru: protecţia mediului şi animalelor, prijinirea celor dezavantajaţi, apărarea drepturilor omului, înfrumuseţarea şi dezvoltarea comunităţii, promovarea valorilor culturale, sport şi stil de viaţă sănătos şi educaţie. Eurocarnavalul este primul eveniment care deschide Săptămâna Voluntariatului. Anul 2011 este declarat anul european al voluntariatului. Avem o serie de parteneri, reprezentanţii ONG-urilor care au fost prezenţi alături de Direcţia de Sport şi Tineret şi Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii la întâlnirea domnului prefect Claudiu Iorga Palaz cu ONG-urile pentru deschiderea anului european al voluntariatului, ocazie cu care am fixat de comun acord un plan anual de activităţi pentru 2011 şi intenţia comună de a colabora pe voluntariat în oricare din anii următori chiar dacă sunt sau nu declaraţi ani ai voluntariatului, a declarat, Lili Piscanu, şef serviciu din cadrul Prefecturii Constanţa. Simona RUSU

 

 

Telegraf , miercuri, 18 Mai 2011

 

Săptămâna Voluntariatului, la final!

 

 

 

 

În cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, desfăşurată în perioada 9-15 mai 2011, Centrul de Voluntariat Centras Constanţa a organizat şi desfăşurat mai multe acţiuni la nivelul judeţului. Principalul obiectiv al activităţilor a constat în promovarea voluntariatului la nivelul unităţilor de învăţământ constănţene, astfel încât tineretul să fie mobilizat şi să se implice în dezvoltarea comunităţii din care fac parte. În acest sens, organizatorii au desfăşurat seminarii şi dezbateri libere în licee, în cadrul cărora elevii au aflat mai multe informaţii despre importanţa voluntariatului. Printre acţiunile derulate, mai amintim amenajarea unei ludoteci la şcoala din localitatea Independenţa, pentru care elevii din Constanţa au strâns cărţi şi jucării. Săptămâna a fost încheiată cu un eveniment de socializare la sediul Centras Constanţa, unde voluntarii vechi şi noi au vorbit despre activităţile pe care le vor derula în viitor. Cătălin PALIU (catalin.paliu@telegrafonline.ro)

 

In plus

 

Telegraf Sambata, 14 Mai 2011

Instituţia „Lucrătorul de tineret”, dezbătută la Constanţa

 

 

 

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Constanţa a jucat rolul de gazdă, ieri, la hotelul Bulevard din Constanţa, pentru întâlnirea consultativă în cadrul proiectului „Construcţia instituţiei „Lucrătorul de tineret” pentru integrarea tinerilor în societate”, al cărui obiectiv principal este să crească competitivitatea sistemului de resurse umane din domeniul tineretului. Directorul executiv al DJST, Elena Frâncu, s-a declarat încântat de proiectul european: “Mă bucur că suntem gazda unei întâlniri din cadrul unui proiect care urmăreşte formarea tinerilor pentru a deveni formatori ai altori tineri, cetăţeni europeni”. Întrunirea face parte din etapa de consultare a celor care muncesc cu tinerii în 16 oraşe din ţară, care vine după etapa de cercetare internaţională, în zece state europene, studii asociate cu cele de pe plan intern, pentru a determina profilul şi standardul ocupaţional ale lucrătorului de tineret. De asemenea, tot în acest moment al proiectului va fi înregistrată şi ocupaţia de lucrător de tineret în Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR). Conform managerului proiectului, consilierul ministerial din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării,Tineretului şi Sportului, Romeo Moşoiu, urmează ca în toamnă cei care doresc să devină lucrători de tineret vor putea beneficia de formare profesională în 16 oraşe din ţară, inclusiv Constanţa. “Proiectul nostru este unul ancorat în realitatea zilelor noastre, existând o nevoie destul de urgentă pentru această meserie”, a declarat Moşoiu. El a adăugat că se urmăreşte fomarea a 810 lucrători de tineret, şi evaluarea şi certificarea a 310 persoane care lucrează deja cu tinerii. La întrunire au fost prezenţi reprezentanţi ai DJST, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, ai Arhiepiscopiei Tomisului şi ai mai multor ONG-uri. Octavian-Eugeniu MANU (octavian.eugeniu.manu@telegrafonline.ro)


 
< Precedent   Urmator >