JJ Nitro

Centras
Noua Pagina CENTRAS
Thursday, 19 July 2018
ONG Fest Constanta PDF Imprimare E-mail

ONGFest, ultima oprire

ONGFest - Târgul Economiei Sociale, cel mai mare eveniment al societăţii civile româneşti, aflat la a treia ediţie, a vizitat municipiul Constanţa, zilele trecute, marcând astfel încheierea festivalului. Evenimentul, promotor al comportamentului filantrop şi voluntar a fost organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) şi a reunit peste 30 de organizaţii neguvernamentale, numai în cadrul ediţiei din Constanţa. Timp de o lună şi jumătate, caravana ONGFest a vizitat zece oraşe ale ţării, înregistrând peste 53.000 de vizitatori. “Participăm la ONGFest cu scopul de a promova organizaţia noastră în rândul comunităţii şi de a crea vizibilitate cât mai mare a acţiunilor pe care le întreprindem. Ne dorim să convingem tinerii, şi nu numai, să fie voluntari în sprijinul societăţii. Voluntariatul dezvoltă personalitatea individului, ajutându-l să devină un cetăţean responsabil”, a declarat coordonatorul departamentului informare şi comunicare din cadrul Centrului Regional de Resurse pentru Organizaţii Neguvernamentale “Centras” Constanţa, Mariana Căruţaşu. Participanţii şi-au expus proiectele în cadrul unui centru comercial din oraş, fiind astfel în mijlocul societăţii civile. Vizitatorii au avut parte de o serie de seminarii şi workshop-uri pe teme, precum voluntariatul, comunicarea asertivă sau economia socială. “Cetăţenii care până la ediţia de la Constanţa a târgului nu auziseră despre existenţa anumitor ONG-uri, au fost bucuroşi să descopere proiecte dezvoltate pe domeniile lor de interes. Au fost recrutaţi noi voluntari şi s-au stabilit relaţii de comunicare sau parteneriate. Astfel, scopul târgului a fost îndeplinit cu succes şi la malul mării”, a declarat coordonatorul departamentului informare din cadrul FDSC, Ileana Timofte.


http://www.telegrafonline.ro/1318798800/articol/177119/ongfest_ultima_oprire.htmlLuni, 17 Octombrie 2011

 

 

 

Cititor în “Biblioteca Vie”

Oana JIPA (oana.jipa@telegrafonline.ro)

 

Voluntarul internaţional Rezah Aubdoollah: “E pentru prima data când vin în România. Meseria pe care o practic mă apropie de oameni şi de societatea constănţeană.”

Centrul Regional de Resurse pentru Organizaţii Neguvernamentale “Centras” Constanţa a organizat, sâmbătă, prima ediţie a “Bibliotecii Vii”. Cu scopul de a promova drepturile omului, demnitatea umană şi să stimuleze dialogul între oameni, “Biblioteca Vie” a reuşit să atragă un public numeros şi variat. “Am reuşit să înregistrăm peste o sută de participanţi. Unii dintre ei au închiriat aceeaşi carte chiar şi de două ori, iar alţii, au închiriat mai multe cărţi. “Biblioteca Vie” funcţionează ca o bibliotecă obişnuită. În 40 de minute, perioada împrumutului, cititorul adresează întrebări, iar cartea se deschide, oferind răspunsuri. În acest caz, cărţile sunt fiinţe umane şi intră într-un dialog personal cu cititorul”, a declarat coordonatorul “Bibliotecii Vii” din cadrul “Centras” Constanţa, Mirela Albu. Pe “rafturile” bibliotecii, 14 cărţi au fost puse la dispoziţie cititorilor. Cel mai mare succes l-a avut cartea “Vagabondul vieţii mele” de Marian Ţuţuianu şi ghidul “Cum să combini voluntariatul şi distracţia”. De asemenea, cartea “Voluntar internaţional” de Rezah Aubdoollah a strârnit atenţia cititorilor. Aubdoollah este un tânăr din Mauritius, de 24 de ani, care a studiat fizica. O perioadă de timp a fost voluntar în India, iar acum predă limba engleză în stil interactiv, ca voluntar, la Liceul Teoretic “Traian” din Constanţa. “E pentru prima dată când vin în România. Meseria pe care o practic mă apropie de oameni şi de societatea constănţeană. În lecţiile pe care le predau încerc să inserez elemente de cultură şi tradiţie internaţională. Cred că în acest fel cursurile devin mai interesante şi eficiente pentru tineri”, a declarat voluntarul Rezah Aubdoollah. Tânărul va trăi şase luni în Constanţa, apoi va pleca în Bulgaria. Este pentru prima dată când Aubdoollah se află într-o ţară cu temperaturi mai mici de 15 grade. Totodată, abia aşteaptă venirea zăpezii, pe care nu a întâlnit-o niciodată în viaţă. Voluntarului internaţional îi place să fie citit de persoane care acceptă viziunea şi opiniile altor oameni şi care nu discriminează indivizii.


 

 

 

http://www.telegrafonline.ro/1318798800/articol/177022/cititor_in_8220biblioteca_vie8221.html

 

 

 

 

 


 
< Precedent   Urmator >