JJ Nitro

Centras
Noua Pagina CENTRAS
Thursday, 19 July 2018
Gala Voluntarilor 5 dec 2011 PDF Imprimare E-mail

Adevarul

http://www.adevarul.ro/locale/constanta/Constanta-Dobrogea-gala_voluntarului-2011-ONG-Centras-Mihai_Aligica-Mare_Nostrum-Mihaela_Carutasu_0_604139851.html

Premianţii de la Gala Voluntarului 2011. Cine sunt cei mai activi militanţi ai anului?

6 decembrie 2011, 14:31 |  Autor: Sînziana Ionescu | 

Laureații Galei Voluntarului 2011 Constanța

Constanța

Laureații Galei Voluntarului 2011 Constanța

Un număr de 17 organizaţii neguvernamentale din Constanţa au intrat în concurs la Gala Voluntarului 2011 organizată luni seara, la Pavilionul Expoziţional. Fiecare ONG şi-a făcut nominalizările la categoriile din competiţie, iar cel care a decis a fost juriul. 

Jurații au fost: Marinela Mrejeru, inspector şcolar; Cecilia Pătrăhău, Radio Constanţa; Andreea Ionescu, Europe Direct; Sorin Grigoreanu, Voluntarul anului 2010; Marian Ţuţuianu, consilier Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

Ei au decis astfel: Voluntarul anului 2011 a fost desemnat Mihai Aligică de la Fundaţia „Alături de voi“; Cel mai creativ voluntar al anului este George Cotoroană de la Mare Nostrum; Voluntarul junior al anului - Denisa Lucan, Crucea Roşie; Voluntarul senior - Daniel Enache, World Vision; Organizaţia studenţească a anului - AIESEC; Organizaţia anului - Mare Nostrum; Coordonatorul de voluntari al anului - Andreea Ionaşcu, Mare Nostrum; Instituţia de învăţământ a anului - Şcoala nr. 30 Gheorghe Ţiţeica din Constanţa; Jurnalistul anului - Liliana Moldoveanu, Radio Constanţa (presă audio-video) şi Valentin Coman - Constănţeanul.com (presă scrisă); Compania anului - Auchan; Voluntarul de sport al anului - Taner Cadîr, Club Volei Municipal Tomis.

Asociaţia Grupurilor Locale pentru Tineret şi-a premiat voluntarii din proiectul naţional „Să învăţăm să ne jucăm“, iar corul Miracol de la Centrul de plasament Micul Rotterdam a primit Diplomă de excelenţă. În semn de mulţumire, partenerilor Centras le-au fost oferite plachete pentru a marca 10 ani de existenţă a organizaţiei non-guvernamentale. Europe Direct a dat cadouri în obiecte, iar Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret a dăruit câştigătorilor un sejur de o săptămână la Sinaia.

Fii la modă! Voluntariatul îţi vine bine!

Evenimentul a fost organizat de Centras Constanţa prin Departamentul Centrului de Voluntariat, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa Consiliul Judeţean Constanţa, Centrul Europe Direct Constanţa şi cu sprijinul organizaţiilor neguvernamentale de şi pentru tineret din judeţul Constanţa,  Util Deco si Casa de Modă Licor.

„Această gală urmăreşte recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari din Constanţa, reprezentanţi a cel puţin 17 ONG-uri implicate în viaţa comunităţii constănţene prin proiecte şi programe de calitate care valorizează resursa umana voluntară. Având ca slogan «Fii la modă! Voluntariatul îţi vine bine!», Gală şi-a propus ca prin prezentarea celor mai buni tineri în cadrul unei festivităţi de premiere, să motiveze implicarea şi a altor tineri din comunitatea constănţeană  la bunul mers şi la schimbarea diferitelor mentalităţi existente la nivel comunitar“, a declarat Mihaela Căruţaşu, coordonator Centras Constanţa.

Gala Voluntarilor 2011 Constanţa a început să fie sărbatorită începând cu anul 2007 şi este evenimentul judeţean dedicat recunoaşterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari, instituţiilor de presă, instituţiilor de învăţământ şi companiilor. Manifestarea a marcat finalul acţiunilor organizate în Constanţa sub egida Anului European al Voluntariatului 2011 (AEV) şi  Ziua Internaţională  a Voluntarilor celebrată  în fiecare an în data de 5 decembrie.

Constanteanul

http://constanteanul.com/2011/gala-voluntarului-la-pavilionul-expozitional-constanta/

Gala Voluntarului la Pavilionul Expozitional Constanta

Duminica,4 Decembrie 2011, Centras Constanta prin Departamentul Centrului de Voluntariat, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta , Consiliul Judetean Constanta, Centrul Europe Direct Constanta, cu sprijinul organizatiilor neguvernamentale de si pentru tineret din judetul Constanta,  Util Deco si Casa de Moda LICOR, organizeaza sarbatoarea tinerilor voluntari constanteni. „GALA VOLUNTARULUI” va avea loc in data de 05 decembrie 2011, incepand cu orele 18.00, in incita Pavilionului Expozitional, situat pe bulevardul Mamaia.

„Gala Voluntarului” marcheaza si in acest an – Anul European al Voluntariatului o zi deosebita – 5 decembrie fiind ziua desemnata de catre Organizatia Natiunilor Unite ca fiind Ziua Internationala a Voluntariatului. Reprezentand ziua, in care Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, alaturi de CENTRAS Constanta si alte 17 organizatii de tineret constantene precum si colaboratori privati isi vor concentra atentia asupra a cel putin 91 de tineri constanteni prin puterea exemplului si a recompensarii activitatii acestora pentru beneficiul oferit de acestia comunitatii constantene.

   

 

Telegraf, Miercuri, 07 Decembrie 2011

http://www.telegrafonline.ro/1323208800/articol/182304/activitatea_benevola_premiata.html

Activitatea benevolă, premiată

Oana JIPA (oana.jipa@telegrafonline.ro)

 

 

Activitatea benevolă, premiată

Cei mai activi voluntari din Constanţa, reprezentanţi ai 17 ONG-uri implicate activ în viaţa comunităţii constănţene, au fost premiaţi, în cadrul Galei Voluntarului organizată luni, 5 decembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarului. Evenimentul s-a desfăşurat la Pavilionul Expoziţional, cu participarea a peste 250 de voluntari şi a circa 50 de oficialităţi. Gala Voluntarului a fost organizată de echipa formată la nivel local din Centrul Regional pentru Resurse pentru ONG-uri - CENTRAS Constanţa, prin departamentul Centrul de Voluntariat, şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa, organizaţiile non-guvernamentale constănţene Europe Direct Constanţa, Util Deco şi Casa de Modă Licor. Pe lângă cadourile primite din partea partenerilor evenimentului, voluntarii ocupanţi ai locurilor I au primit din partea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret un sejur de şase zile la Sinaia, într-o tabără privată. De asemenea, cu ocazia împlinirii a celor 10 ani de activitate, CENTRAS Constanţa a acordat celor mai buni colaboratori plachete de mulţumire. “ONG-urile au trimis nominalizări pentru locurile III, II şi I, iar după jurizare, din rândul celor care au ocupat locul I s-a ales Voluntarul anului 2011, acest merit revenindu-i voluntarului Mihai Aligică din cadrul fundaţiei Alături de Voi România”, a declarat coordonatorul departamentului de informare şi comunicare din cadrul CENTRAS Constanţa, Mihaela Căruţaşu.

CEI MAI VALOROŞI VOLUNTARI Titlul “Cel mai creativ voluntar” i-a revenit voluntarului din cadrul ONG Mare Nostrum George Cotoroană. Premiul pentru “Voluntarul junior” a fost primit de un voluntar din cadrul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, filiala Constanţa, Denisa Lucan, iar titlul “Voluntarul senior” i-a revenit voluntarului din cadrul World Vision România, filiala Constanţa, Daniel Enache. Organizaţia studenţească a anului 2011 a fost desemnată AIESEC Constanţa, iar Organizaţia anului 2011 a fost desemnată ONG Mare Nostrum. De asemenea, tot din cadrul ONG Mare Nostrum, Andreea Ionaşcu a obţinut titlul “Cel mai bun coordonator de voluntari al anului 2011”. La secţiunea “Instituţia de învăţământ a anului 2011”, câştigătoare a ieşit “Şcoala cu clasele I-VIII “Gheorghe Ţiţeica” Constanţa. Titlul “Voluntarul de sport al anului 2011” a fost obţinut de Taner Cadîr, din cadrul Clubului de Volei Municipal Tomis Constanţa. De asemenea, corul “Miracol” din cadrul Centrului de Plasament “Antonio” a participat la Gala Voluntarului pentru al treilea an consecutiv şi a primit premiul de excelenţă pentru implicarea deosebită în activitatea de voluntariat.

 

 


http://www.telegrafonline.ro/1322690400/articol/181729/gala_voluntarilor_la_constanta.html

Oana JIPA (oana.jipa@telegrafonline.ro)

 

 

Din 1985, Naţiunile Unite au desemnat ca, în fiecare an, pe 5 decembrie să fie sărbătorită Ziua internaţională a Voluntarului. Această zi este dedicată eforturilor celor care au adus o contribuţie importantă societăţii prin oferirea timpului lor ca voluntari. Începând din 2000, când Centrul Naţional de voluntariat “Pro Vobis” a organizat prima Gală judeţeană de decernare a premiilor pentru voluntari, se sărbătoreşte şi în România Ziua internaţională a Voluntarului. Gala Voluntarilor 2011 la Constanţa, organizată încă din 2007, marchează finalul evenimentelor organizate sub egida Anului European al Voluntarului 2011 şi Ziua internaţională a Voluntarului. Acest eveniment va avea loc pe 5 decembrie la Pavilionul Expoziţional şi urmăreşte recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari din Constanţa, reprezentanţi ai aproximativ 17 ONG-uri implicate activ în viaţa comunităţii constănţene prin peroiecte şi programe de calitate care vizează resursa umană voluntară. Gala Voluntarilor 2011 la Constanţa este organizată de echipa formată din Centrul Regional pentru resurse pentru ONG-uri - CENTRAS Constanţa, prin departamentul Centrul de Voluntariat şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa, Organizaţiile Non-Guvernamentale constănţene, Europe Direct Constanţa, Util Deco, Casa de Moda Licor. Proiectul este finanţat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.


Sport13.ro      11.11.2011

http://www.sport13.ro/2011/constanta-isi-premiaza-cei-mai-merituosi-voluntari-si-programele-de-voluntariat/Sportul Constantean

Constanța isi premiază cei mai merituosi voluntari si programele de voluntariat

Marian Tutuianu si Mihaela Carutasu

Directia Judeteană pentru Sport si Tineret Constanta si Centrul Regional de Resurse pentru ONG-uri CENTRAS Constanta, prin departamentul Centrului de Voluntariat, organizeaza, pe  5 decembrie, de la ora 18, la Pavilionul Expozițional, Gala Voluntarilor 2011.

Toate organizatiile neguvernamentale, institutiile de presă, institutiile de învatamant si companiile care implica voluntari sau sprijina programe de voluntariat in judetul Constanta au dreptul de a depune nominalizari (cate una) pentru zece categorii de premii:

1. Organizatii neguvernamentale

a. premii individuale pentru voluntari activi:

- voluntarul anului: pentru cel mai activ voluntar dintr-o organizatie neguvernamentala (fiecare organizatie va nominaliza trei voluntari, pentru locurile unu, doi si trei; pentru voluntarul de pe locul intai, va fi completat formularul de aplicatie, pentru a putea intra in competitia pentru titlul de voluntar al anului);

- cel mai activ voluntar junior;

- cel mai activ voluntar senior;

-cel mai creativ voluntar;

- coordonatorul de voluntari al anului: se acordă la propunerea unei organizatii celui mai eficient si mai profesionist dintre coordonatorii de voluntari.

In acest context, voluntar este considerata orice persoana care se implica în activitatile organizatiei sau ale institutiei fara a primi o recompensa materiala directa, indiferent de natura activitatii pe care o desfasoara.

b. premii pentru persoane juridice:

- organizatia anului, pentru cel mai bun program de voluntariat desfasurat pe parcursul anului 2011.

2. Institutii de invatamant

- institutia de invatamant a anului, pentru cel mai bun program de voluntariat desfasurat pe parcursul anului 2011.

3. Companii

- compania anului, pentru compania care a implementat in cursul anului 2011 cel mai bun program de voluntariat corporatist.

4. Mass-media

- jurnalistul anului, pentru jurnalistul care a sustinut si promovat programe / proiecte de voluntariat in cursul anului 2011; vor exista doua sectiuni: presa scrisa si presa audio – vizuala.

Organizatorii asteapta nominalizarile (cu subiectul Nominalizari Gala Voluntarilor 2011) pana la 25 noiembrie a.c., ora 16, la adresele de mail dsj@dsjconstanta.ro și mihaela.carutasu@centras-constanta.ro.

Presedintele Comisiei de Organizare a Galei Voluntarilor este Mihaela Carutasu, coordonator suport logistic  CENTRAS, iar vicepresedinte Marian Tutuianu, consilier DJST Constanța. Premiile constau in sejururi la munte, destinatiile urmand a le stabili castigatorii.

 

 

http://www2.e-reporter.ro/?p=769

Gala Voluntarului 2011

Anul European al VoluntariatuluiDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret ConstantaGala Voluntarului 2011Pavilionul Expozitional

http://www2.e-reporter.ro/wp-content/uploads/2011/11/DSJ-Constanta-300x114.jpgDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Centras Constanta si Centrul de Informare Comunitara Europe Direct Constanta organizeaza pe 5 Decembrie 2011, la Pavilionul Expozitional, GALA VOLUNTARULUI 2011.
Scopul proiectului este acela de a recompensa public cei mai buni voluntari ce s-au implicat pe parcursul anului 2011 in diferite proiecte si activitati.
Gala Voluntarului marcheaza si in acest an Anul European al Voluntariatului, o zi deosebita – 5 decembrie fiind ziua desemnata de catre Organizatia Natiunilor Unite ca fiind Ziua Internationala a Voluntariatului, reprezentand ziua in care Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, alaturi de Centras Constanta si alte 15 organizatii de tineret constantene precum si colaboratori privati isi vor concentra atentia asupra a cel putin 45 de tineri constanteni.

Cuget liber 11.11.2011

Jurnalistul anului, premiat la Gala Voluntarilor

http://www.cugetliber.ro/1320962400/articol/111673/jurnalistul-anului--premiat-la-gala-voluntarilor/

de Marian NEDELEA

În condiţiile în care, încă din 1985, Naţiunile Unite au desemnat ziua de 5 decembrie drept Ziua Internaţională a Voluntariatului, anul acesta, la aceeaşi dată, va avea loc, la Constanţa, la Pavilionul Expoziţional, de la ora 18.00, Gala Voluntarilor 2011.

Evenimentul, care beneficiază de finanţarea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, în valoare de 25.000 lei, este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Centrul Regional de Resurse pentru ONG-uri CENTRAS Constanţa prin departamentul Centrului de Voluntariat. Se vor acorda premii atât pentru voluntari activi, cât şi pentru persoane juridice.

De asemenea, se va acorda şi premiul „Jurnalistul anului” persoanei care a susţinut şi promovat programe / proiecte de voluntariat în cursul anului 2011, existând aici două secţiuni: presă scrisă şi presă audio - vizuală.

 

Replica, 02.12.2011   

http://www.replicaonline.ro/ziua-internationala-a-voluntarului-sarbatorita-la-constanta-42823/

Ziua Internaţională a Voluntarului, sărbătorită la Constanţa

 

Aceasta gala urmareste recunoasterea publica a meritelor celor mai activi voluntari din Constanta, reprezentanti ai cel putin 17 ONG-uri implicate activ in viata comunitatii constantene prin proiecte si programe de calitate care valorizeaza resursa umana voluntara.

Gala consta in organizarea zilei de 5 Decembrie 2011, zi dedicata sarbatoririi la nivel international si national a Zilei Voluntarului. Semnificatia zilei de 5 decembrie: In 1985 Natiunile Unite au desemnat data de 5 decembrie ca Ziua internationala a Voluntarului. Aceasta zi este dedicata eforturilor celor care au adus o contributie importanta societatii prin oferirea timpului lor ca voluntari. Natiunile Unite au invitat guvernele si organizatiile din toate tarile ca in fiecare an, pe 5 decembrie, sa desfasoare si sa promoveze activitati menite sa aduca multumiri voluntarilor si sa stimuleze o mai mare constientizare a contributiei acestora. Aceasta zi este deja aniversata in mai mult de jumatate din tarile lumii. Ziua de 5 decembrie este sarbatorita in Romania incepand cu anul 2000 cand Centrul National de Voluntariat Pro Vobis a organizat prima Gala judeteana de decernare a premiilor de implicare in comunitate, eveniment dedicat recunoasterii meritelor voluntarilor si a celor care sprijina miscarea de voluntariat in Romania (organizatii, sponsori, finantatori, presa etc.). Modelul s-a extins ulterior in alte localitati din tara unde exista centre de voluntariat. In 2004 au fost organizate 8 gale de decernare de premii pentru implicarea in comunitate dedicate zilei de 5 decembrie. La ora actuala, ziua de 5 decembrie este un eveniemnt national organizat de toate centrele de voluntariat din tara. Gala Voluntarilor 2011 Constanta, a început să fie sărbatorită începând cu anul 2007 şi este evenimentul judeţean dedicat recunoaşterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari, instituţiilor de presă, instituţiilor de învăţământ şi companiile, eveniment care marchează finalul evenimentelor organizate în Constanţa sub egida Anului European al Voluntariatului 2011 (AEV) şi Ziua Internaţională a Voluntarilor celebrată în fiecare an în data de 5 decembrie. Evenimentul este organizat de catre echipa formata la nivel local - CENTRAS Constanta, prin departamentul Centrul de Voluntariat si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, in parteneriat cu Consiliul Judetean Constanta, Organizatiile Non-Guvernamentale constantene, Europe Direct Constanta, Util Deco, Casa de Moda Licor. Proiect finantat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret. Evenimentul va avea loc la Pavilionul Expozitional Constanta, in data de 5 decembrie 2011, orele 18.00.

Jurnal de Constanta, 30.11.2011

Meritele voluntarilor şi ONG-urilor din Constanţa, premiate la o gală pe măsură

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro/2011/11/30/meritele-voluntarilor-si-ong-urilor-din-constanta-premiate-la-o-gala-pe-masura/

Cei mai activi voluntari din Constanţa, reprezentanţi ai 17 ONG-uri implicate activ în viaţa comunităţii constănţene prin proiecte şi programe de calitate, care valorizează resursa umană voluntară, vor fi premiaţi pe 5 decembrie, la Pavilionul Expoziţional, cu ocazia „Zilei Voluntarului“. Gala Voluntarilor este evenimentul judeţean dedicat recunoaşterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari, instituţiilor de presă, instituţiilor de învăţământ şi companiilor, eveniment ce marchează finalul celor organizate în Constanţa sub egida Anului European al Voluntariatului 2011 şi Zilei Internaţionale a Voluntarilor, celebrată în fiecare an în data de 5 decembrie.

Evenimentul este organizat de echipa formată la nivel local – CENTRAS Constanţa, prin departamentul Centrul de Voluntariat şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, iar proiectul este finanţat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret. Evenimentul va avea loc la Pavilionul Expoziţional Constanţa în data de 5 decembrie, ora 18.00. Sorina Pavlicu


 
< Precedent   Urmator >