JJ Nitro

Centras
Noua Pagina CENTRAS
Wednesday, 18 July 2018
Mentorat pentru tinerii romi PDF Imprimare E-mail

Proiectul  “Mentorat pentru tinerii romi” are ca scop promovarea cetăţeniei active, diversitatea culturală, participarea tinerilor romi şi neromi  la viaţa civică a comunităţii din care fac parte, implicându-se în rezolvarea problemelor sociale cu care aceasta se confruntă, ceea ce pune bazele cetăţeniei europene, în care respectarea drepturilor omului este o valoare. Proiectul”Mentorat pentru tineri romi” este realizat în parteneriat cu Asociaţia SunRise Cobadin .

 

Acest proiect are ca obiective,Campanii de informare şi sensibilizare cu privire la voluntariat-rol şi benefici pentru integrarea socio-profesională a tinerilor romi- în liceele din localităţile:Castelu, Cobadin, Băneasa, Cernavodă, Hârşova şi Poarta Albă,program de formare a 15 mentori voluntari din cele 8 licee,program de mentorat peer to peer a 15 voluntari din cele 6 localităţi de către cei 15 mentori formatori ,promovarea şi diseminarea rezultatelor proiectelor.

 

Proiectul de faţa are ca activităţi urmatoarele, Campanie de informare şi sensibilizare cu privire la voluntariat - rol şi beneficii pentru integrarea socio-profesională a tinerilor în liceele din localităţile: Băneasa, Castelu,Cobadin, Cernavodă, Hârşova şi Poarta Albă , Organizarea şi desfăşurarea a 8 întalniri cu elevii şi cadrele didactice din liceele din localităţile Băneasa, Castelu, Cobadin, Cernavodă, Hârşova şi Poarta Albă, Recrutarea de voluntari din cele 8 licee,

Selecţia a 15 voluntari din cele 8 licee, prioritar tineri de etnie roma pentru a participa la programul de formare ca mentori voluntari, Program de mentorat peer to peer a 15 voluntari din comunităţile Băneasa, Castelu, Cobadin, Cernavodă, Hârşova, Poarta Albă de catre cei 15 mentori formaţi Elaborarea şi implementarea a 6 microproiecte de către tinerii voluntari cu spijinul voluntarilor mentori şi voluntarilor Centras Constanta în  comunităţile vizate de proiect.

 

 

 

 

 

Programul tineret în acţiune

Iniţiativa acestui proiect,elaborat de o echipa de tineri voluntari ai Centrului de Resure pentru ONG-uri ,este finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune.

Tineret în Acţiune este un program comunitar care pune în practica cadrul legal de susţinere a activităţilor de învatare non-formală pentru tineri . Vine în continuarea programului Tineret va fi implementat în perioada 2007 2013.

Priorităţile Programului sunt cetăţenia europeana ,participarea activă a tinerilor ,diversitatea culturală ,incluziunea tinerilor cu oportunităţi reduse.

CINE POATE PARTICIPA

Organizaţi neguvernamentale înfiinţate conform ordonanţei nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii

Instituţi publice implicate nemijlocit în lucrul cu tinerii

Grupuri Informaţionale de tineret

 

Mai multe detalii puteţi găsi pe website: www.tinact.ro

 

 

 

 

 

CENTRAS Constanta

 

     Centrul Regional de Resurse pentru ONG-uri- CENTRAS Constanţa a fost înfiinţat în anul 2001 şi reprezintă o structură de sprijin pentru dezvoltarea sectorului neguvernamental şi non-profit din zona de sud-est a României.

   Misiunea organizaţiei consta în: încurajarea spiritului civic şi de liberă asociere, de modernizare structurală a societăţii româneşti, alinierea la dezbaterile contemporane privind sectorul terţiar din România, dezvoltarea durabilă a societăţii civile româneşti şi consolidarea democraţiei participative în România.

    Cum facem să se întample aceste lucruri ?

 1.     Creşterea calităţii serviciilor pe care ONG-urile le asigură în comunităţile din zona de Sud-Est a României, prin aplicarea standardelor  şi a principiilor de bună practică

 2.      Dezvoltarea cooperării intra şi intersectoriale, îndeosebi cu administraţia publică

 3.      Promovarea ONG-urilor ca actori ai comunităţilor la nivel local şi regional - pe lânga cetăţeni, autorităţi,mass-media şi mediul de afaceri.

           

 

 

Serviciile pe care le oferă CENTRAS Constanţa:

I.     Informatie si comunicare (biblioteca, baza de date, producerea de pachete informationale, editarea lunara a buletinului informativ “Partener”, organizarea si sprijinirea de campanii, furnizarea de resurse suport si acces la facilitatile de comunicatie, monitorizare, studii si cercetari asupra sectorului ONG);

II.     Asistenţă/ consultanţă (în domeniile: juridic, financiar-contabil, management organizaţional, management de proiect, atragere de fonduri, imagine şi comunicare, elaborarea propunerilor de finanţare etc);

III.     Instruire/ training (“Elaborarea propunerilor de finantare”, “Management de proiect”, “Campanii de comunicare publică”, “Rezolvarea conflictelor”, “Team-buiding”, “Inteligenţă emoţionala”, “Negociere şi comunicare persuasivă”, “Managementul resurselor umane”, “Managementul voluntarilor”, “Marketing non-profit”, “Imagine şi relaţii publice”, « Comunicare şi campanii publice », “Management organizaţional”, “Planificare strategică”, “Strângere de fonduri”, “Consiliere psihologică”, “Metode de mentorat, consiliere, consultantă, supervizare” etc);

IV.       Suport pentru activităţile şi proiectele ONG-urilor

V.        Suport logistic pentru integrarea sectorului neguvernamental cât şi pentru facilitarea relaţiei cu celelalte sectoare, îndeosebi cu administraţia publică.

 

 

 

                         Centrul de Voluntariat Constanţa s-a constituit în anul 2002 prin parteneriatul dintre Centrul Regional de Resurse pentru Organizaţii Neguvernamentale- CENTRAS Constanta, Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic Romania- Filiala Constanta si Asociatia Pro Democraţia- Club Constanţa. Ulterior, centrul s-a dezvoltat ca departament al CENTRAS Constanţa, avand ca misiune construirea unei societăţi civile mai puternice prin voluntariat, prin mobilizarea cetăţenilor şi resurselor locale in identificarea şi rezolvarea problemelor comunităţii. Scopul principal al Centrului de Voluntariat este promovarea voluntariatului şi a conştiinţei civice.

 

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.

Această publicaţie reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

 


 
< Precedent   Urmator >