JJ Nitro

Centras
Noua Pagina CENTRAS
Wednesday, 18 July 2018
Campania 2% PDF Imprimare E-mail
CAMPANIA 2%

CONTRIBUIE LA O VIAŢĂ MAI BUNĂ ÎN COMUNITATEA TA!


Direcţionează 2 % din impozitul pe anul 2011 către CENTRUL REGIONAL DE RESURSE PENTRU ORGANIZATII NEGUVERNAMENTALE – CENTRAS CONSTANTA

Prezentare

Orice contribuabil persoană fizică din România are dreptul să direcţioneze 2% din impozitul său pe venitul realizat în anul 2011 către o organizaţie neguvernamentală. Este un sistem prin care contribuabilul are posibilitatea să decidă în mod direct ce se întâmplă cu impozitul său.

ATENŢIE! 2 % NU reprezintă o donaţie sau o sponsorizare, ci reprezintă un procent din impozitul plătit statului anual.

Nimeni, nici angajatorul tau, nici o autoritate, nu are dreptul sa iti impuna sa alegi o anumita organizatie. Directionarea a 2% spre organizatia pe care o apreciezi este o decizie personala, care iti apartine in intregime.


De ce să directionaţi 2 %?
Pentru ca servicile noastre nu se adreseaza unei singure categorii de persoane, ci tuturor celor interesati;
Avem rezultate concrete si deloc neglijabile,

Sunteţi un contribuabil responsabil!
Vă pasă de comunitatea în care trăiţi!
Vă pasă de semenii dumneavoastră!
Nu vă costă nimic!


Cum vor fi folosiţi 2 %?
Misiunea organizaţiei consta în încurajarea spiritului civic şi de liberă asociere, de modernizare structurală a societăţii româneşti, alinierea la dezbaterile contemporane privind sectorul terţiar din România, dezvoltarea durabilă a societăţii civile româneşti şi consolidarea democraţiei participative în România.

Proiectele CENTRAS Constanţa sunt orientate în mod special spre domeniul socio-educativ, către beneficiari care aparţin categoriilor sociale defavorizate, precum: copii şi tineri din centrele de plasament, tineri din şcolile şi liceele rurale precum şi tineri din mediul urban care se confruntă cu situaţii de violenţă familială/ şcolară, situaţii de discriminare socială, probleme de orientare profesională, lipsa unor abilităţi de viaţă necesare adaptării la contexte şi situaţii sociale specifice.
Contextul în care tinerii învaţă şi se formează în Centrul de Voluntariat Constanţa, departament al CENTRAS Constanţa, este voluntariatul, o formă de viaţă în care învaţă atât să primească cât şi să dăruiască.

Pentru a afla mai multe informatii despre proiectele noastre viziteaza site-ul nostru : www.centras-constanta.ro

Daca si tu crezi in misiunea noastra si impartasesti valorile noastre, te invitam sa ne sustii directionand catre CENTRUL REGIONAL DE RESURSE PENTRU ORGANIZATII NEGUVERNAMENTALE CENTRAS CONSTANTA 2% din impozitul platit deja statului.

Ce trebuie să faceţi?

1. Descărcaţi formularul de direcţionare
2. Trimiteţi formularul la Administraţia Financiară de care aparţineţi
SAU
3. Trimiteţi formularul  Fundaţiei, iar aceasta îl va direcţiona la Administraţia Financiară

Cum directionez?
 Daca ai deja o declaratie, completeaza formularul cu datele noastre:

FUNDATIA CENTRUL REGIONAL DE RESURSE PENTRU ORGANIZATII NEGUVERNAMENTALE - CENTRAS CONSTANTA
Codul de identificare fiscală: CF 14208614
Contul IBAN: RO23MIND024000019336RO01


 Completaţi datele pe declaraţie în funcţie de sursa dumneavoastră de venit:

Dacă aveţi venituri din salarii şi asimilate acestora:
completaţi Declaraţia 230            
Nu vă faceţi probleme dacă atunci nu cunoaşteţi suma corespunzătoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteţi lăsa căsuţa necompletată.
 
Dacă aveţi venituri din alte surse: activităţi independente (activităţi comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuală), din cedarea folosinţei bunurilor (închirieri, arendă), din activităţi agricole (de felul cultivării florilor, a legumelor în sere, a pepinierelor etc.), din operaţiuni cu valută la termen şi din transferul titlurilor de valoare (acţiuni)
completati Declaraţia 200                     
Cei care obţin, pe lângă salarii, şi alte venituri, vor completa formularul 200 - Declaraţie specială privind veniturile realizate în anul 2011, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv Capitolul III, Destinaţia sumei reprezentând 2% din impozitul datorat pe venitul net/câştigul net anual impozabil, Punctul 2. Suţinerea unei entităţi nonprofit/unităţi de cult.

Dacă aveţi atât venituri din salarii, cât şi venituri din alte surse, completaţi atât Declaraţia 230,  cât şi Declaraţia 200.
 

Formularele se completează în două exemplare, înscriind cu majuscule, citeţ şi corect, datele prevăzute de formular. Originalul se depune direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, prin scrisoare recomandată către administraţia financiară de care apartineţi. Copiile declaratiilor se păstrează de către contribuabil.

Termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de venit este 25 mai 2012! Până la 31 decembrie 2012 administraţia financiară va centraliza toate informaţiile şi va vira sumele strânse către organizaţia beneficiară.

Pentru formulare rugam un e-mail pe adresa:  voluntariat@centras-contanta.ro


 
< Precedent   Urmator >